The Organic Company.

EENVOUDIG EN EERLIJK DESIGN – MET EEN DOEL.

The Organic Company is een Deens designbedrijf dat betekenisvol en smaakvol interieurtextiel creëert van 100% GOTS gecertificeerd biologisch katoen.

Het is prima om te ontwikkelen, produceren en handelen. En er is niets mis met consumeren. Er is gewoon iets mis met de manier waarop we consumeren – en in welke mate.
De planeet wordt uitgedaagd. Dit is een algemeen geaccepteerd feit over de hele wereld.

Als we nog steeds de kans willen hebben om de weg van de dingen naar een meer verantwoorde en duurzame manier van leven te veranderen voordat het te laat is, dan vereist dit een serieuze inspanning en een aanzienlijke verandering in de manier waarop we denken, leven en prioriteiten stellen.

Katoen is aanwezig in elk aspect van ons leven.
We kleden ons in katoen, we drogen ons met katoen, we slapen in katoen. Alleen de productie van conventioneel katoen heeft gevolgen voor zowel het milieu als de mensen.

Dit is de reden waarom we ervoor hebben gekozen om te werken met biologisch katoen dat is gecertificeerd volgens de strengste normen als het gaat om milieu- en sociale verantwoordelijkheid in elke schakel van de toeleveringsketen.

Een ander perspectief op de strijd tegen snel consumentisme is een ‘MINDER EN BETERE’ manier van leven.

Wij geloven in het maken van producten van hoge kwaliteit die aan uw behoeften voldoen, omdat het betekent dat u er beter voor zorgt en het lange tijd bewaart. Je kunt het zelfs doorgeven.

Het is onze ontwerpfilosofie dat een nieuw product een probleem moet oplossen, moet voldoen aan een behoefte of een categorie moet verbeteren.

Ons ontwerp combineert functionaliteit, kwaliteit en esthetiek op een eenvoudige en typisch Scandinavische manier.

Wij in The Organic Company geloven dat we allemaal het vermogen en de macht hebben om verandering te creëren.

En het begint vandaag.