Jette Frölich Design.

In 1966 begon Jette Frölich met het ontwerpen van papieren mobiles. Het Deense interieur design magazine ‘Bo Bedre’ zag haar kunstwerken en publiceerde het in hun kerst editie en toen is het avontuur begonnen.

Ze bracht 3 jaar door in Teheran met haar man en 4 minderjarige kinderen, en was diep geïnspireerd door de zand ornameneten van minaretten. In 1973 verhuisde het gezin terug naar Denemarken, waar Jette Frölich een kleine ambachtelijke firma kocht die decoraties maakte van natuurlijke materialen zoals bijvoorbeeld dennenappels. Het gerenommeerde Deense design center ‘Den Permanente’ presenteerde haar eerste kerst collectie dat jaar. Tegelijkertijd opende Jette Frölich haar eigen kerst tentoonstelling in haar prive-woning. Geleidelijk aan werden haar papieren creaties meer succesvol dan de decoraties van natuurlijke materialen.

In 1976 vroeg de toonaangevende designwinkel van Kopenhagen, Illums Bolighus, haar om een 24 meter hoge kerstboom te versieren en hun kerst ontwerper te zijn voor dat jaar. Sindsdien is ze Illums Bolighus ‘Christmas Designer’ en ze vierde haar 25-jarige jubileum in 2001.

De collectie van Jette Frolich bestaat tegenwoordig naast haar kerstcollectie ook uit producten die het hele jaar door gebruikt kunnen worden.